Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το Νοσοκομείο Χανίων με προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2,3 εκ. ευρώ

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το Νοσοκομείο Χανίων με προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2,3 εκ. ευρώ

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το Νοσοκομείο Χανίων από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2,3 εκ. ευρώ, που αναβαθμίζει την λειτουργία του ιδρύματος. Με το έργο αυτό προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» με σκοπό την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων μηχανημάτων αλλά και την προσθήκη καινούριου εξοπλισμού για την ανάπτυξη νέων ιατρικών πράξεων και υπηρεσιών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και των επισκεπτών που θα είναι χρήστες υγείας του νοσοκομείου.  Επιπλέον, ιδιαίτερη θα είναι η συμβολή του εξοπλισμού στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού αφού αρκετά από τα μηχανήματα προορίζονται για νευραλγικά τμήματα πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του Covid-19 όπως ο ενδοσκοπικός πύργος για βρογχοσκοπήσεις.

Πιο συγκεκριμένα με το έργο θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος έξι χειρουργικών τραπεζών μεταφερομένης επιφάνειας, Γ κάμερας, ψηφιακών ακτινολογικών και λοιπού εξοπλισμού, όπως o ενδοσκοπικός πύργος για βρογχοσκοπήσεις, δέκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τριών αναισθησιολογικών σταθμών, μηχανήματος Yac laser, οπτική τομογραφία OCT καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση τριών προβολέων χειρουργείου οροφής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.319.400 ευρώ και το έργο θα υλοποιήσει το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather