Η ΕΡΤ μεταδίδει καινούρια κανάλια στα Χανιά

Η ΕΡΤ μεταδίδει καινούρια κανάλια στα Χανιά

Τον δεύτερο ψηφιακό της πολυπλέκτη ενεργοποίησε στην αρχή του 2021 η ΕΡΤ στο κέντρο εκπομπής της Μαλάξας, μέσω του οποίου οι κάτοικοι των Χανίων και του Ρεθύμνου που λαμβάνουν σήμα από την Μαλάξα, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν νέα κανάλια, καθώς και τα υφιστάμενα κρατικά κανάκια με υψηλή ανάλυση.

Ειδικότερα μέσω του δεύτερου «ψηφιακού μπουκέτου» της ΕΡΤ που εκπέμπει στη συχνότητα 38, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 που εκπέμπουν σε υψηλή ευκρίνεια (HD), την τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), αλλά και τα ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια Deutsche Welle, TV5 και BBC. Οι τηλεθεατές για να μπορέσουν να δουν τα κανάλια πρέπει να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Παράλληλα παραμένει και ο υφιστάμενος πολυπλέκτης που εκπέμπει στο κανάλι 21 και περιλαμβάνει την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3 σε ποιότητα κανονικής ευκρίνειας (SD), και την ΕΡΤ1 σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) στη θέση του καναλιού της ΕRTSPORTS, το οποίο μεταδίδεται πλέον μέσω της υβριδικής πλατφόρμας ERTFLIX η οποία είναι προσβάσιμη από τηλεοράσεις με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, καθώς και μέσω των ανάλογων εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather