Γιάννης Μαλανδράκης: Απαράδεκτος ο υποβιβασμός σχολείων. Παρωχημένη πρακτική

Γιάννης Μαλανδράκης: Απαράδεκτος ο υποβιβασμός σχολείων. Παρωχημένη πρακτική

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης , συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Φραγκονικολάκη και την Πρόεδρο της Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Χρυσούλα Μαραγκουδάκη συναντήθηκε χθες με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Ψαρουδάκη, μετά από την ενημέρωση που των προηγούμενων ημερών για σχεδιαζόμενη υποβάθμιση σχολικών μονάδων και στον Δήμο Πλατανιά.

Στη συνάντηση έγινε σαφές από τη Δημοτική Αρχή ότι δε δέχεται τους σχεδιαζόμενους υποβιβασμούς ενώ ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι “…ιδιαίτερα για τα Δημοτικά Σχολεία Σκινέ-Φουρνέ και Γερανίου που προβλέπεται σύμπτυξη τάξεων στην ίδια αίθουσα, θεωρούμε αδιανόητο το 2022 να επιστρέφουμε σε τακτικές και συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών. Η Ελληνική Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους μαθητές της επικράτειάς της. Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε αιφνιδιαστικά τετελεσμένα, που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων μας και της παρεχόμενης μόρφωσης στους μαθητές μας.. ”

Τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φραγκονικολάκης θα συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά για έκδοση σχετικής απόφασης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather