Γιάννης Κασσελάκης στην Cretavoice: Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε τα Χανιά μας να πάρουν αυτά που τους αξίζουν

Γιάννης Κασσελάκης στην Cretavoice: Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε τα Χανιά μας να πάρουν αυτά που τους αξίζουν

Ο Γιάννης Κασελάκης, ο οποίος  προ τριμήνου περίπου κατέλαβε ως β΄επιλαχών την βουλευτική έδρα του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη, είναι εκ νέου υποψήφιος, και διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του με το κόμμα της Ν.Δ.. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Cretavoice αναλύει σημαντικά θέματα που απασχολούν το νομό μας προτείνοντας παράλληλα και αξιόπιστες λύσεις.

Ποιος είναι ο Γιάννης Κασσελάκης

Πολύτεκνος, πατέρας 5 παιδιών,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκινέ & όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιείται και συμμετέχει στα κοινά δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά ως:

-πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου της πρώην δημοτικής κοινότητας Μουσούρων

-πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πλατανιά

-τέσσερα χρόνια πρόεδρος του αθλητικού ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ο. ΧΑΛΗΣ ΒΑΡΥΠΕΤΡΟΥ

-αντιπρόεδρος Δ.Σ. ιδρύματος Καψωμένου

-πρόεδρος περιηγητικής λέσχης Σκινέ

Καθώς και σε πολλούς άλλους φορείς.

Ιατρός, ειδικός παθολόγος στο επάγγελμα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά.

 Β.Ο.Α.Κ.

Αυτό το σημαντικό έργο που αφορά όλη την Κρήτη με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη παίρνει επιτέλους σάρκα & οστά. Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση που αφορά το κομμάτι της Χερσονήσου και συνολικά όλο το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2026. Θεωρώ ότι έχουμε προχωρήσει αρκετά σε σύγκριση με την μακέτα που μας είχε παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο από το Λασίθι μέχρι και το Καστέλι και όχι μέχρι τα Χανιά όπως ήταν σχεδιασμένο στην… μακέτα της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ

Να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τον ενεργειακό μας πλούτο ξεκινώντας από το σημαντικότερο, την διαχείριση νερού και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να έχουμε απώλειες και να «χάνεται» στην θάλασσα. Θα πρέπει να φροντίσουμε, να δημιουργηθούν κάποια φράγματα και ήδη ξεκινάει το διπλό φράγμα Ταυρωνίτη – Σεμπρωνιώτη  Επειδή υπάρχουν απαιτητικές καλλιέργειες σε νερό όπως η παραγωγή αβοκάντο και αρκετές ακόμη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι η εξασφάλιση της επάρκειας του νερού μας, ώστε να προστατευθεί ο πρωτογενής αγροτικός τομέας και να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

TOΥΡΙΣΜΟΣ

Σίγουρα ο τουρισμός είναι το πιο δυνατό χαρτί του νομού μας. Όμως για να καταφέρουμε να έχουμε ποιοτικό τουρισμό θα  πρέπει να λειτουργήσουν αρμονικά  μεταξύ τους ο πρωτογενής, ο δευτερογενής και ο τριτογενής τομέας . Επιδίωξή μας θα είναι να διεκδικήσουμε να δημιουργηθούν σημαντικά έργα υποδομής όπως ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, επαρκής φωτισμός, η προστασία των ακτών μας από την διάβρωση και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να κατακτήσουμε στην τουριστική διεθνή αγορά την θέση που πραγματικά μας αρμόζει.

Με λίγα λόγια δεν πρέπει να μείνουμε στην θάλασσα, στον ήλιο και στην μπριζόλα που προσφέρουμε στον επισκέπτη.

Πρέπει να δώσουμε έμφαση και σε άλλα εναλλακτικά είδη, όπως ο περιηγητικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός κ.α. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλά περιθώρια επιπλέον τουριστικής ανάπτυξης για τον τόπο μας. Γι’αυτό σε στενή συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και με τους Δήμους μας να καθορίσουμε εμείς την ανάπτυξη που θέλουμε να εφαρμόσουμε και να δώσουμε αυτό που πρέπει και μας αξίζει στο κομμάτι του τουρισμού.

Μέσα από την ποιότητα των υπηρεσιών μας, την ασφάλεια και τις απαραίτητες δομές (και στα ΑΜΕΑ) να πετύχουμε όσο το δυνατόν να λειτουργούμε τουριστικά σε ετήσια βάση και οι επισκέπτες μας όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους να μας προτείνουν ανεπιφύλακτα στους συμπατριώτες τους. Έτσι θα δημιουργήσουμε μία ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη με στόχο να κρατήσουμε και τη νέα γενιά στα Χανιά μας.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Λύθηκε άμεσα και με επιτυχία ένα έργο που χρόνια ταλάνιζε τον Χανιώτικο λαό. Στον Δήμο Χανίων προσωπικά ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε 52 στρέμματα έκτασης στην οποία θα δημιουργηθεί ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου. Ήδη την επόμενη μέρα από την παράδοση ξεκίνησαν οι εργασίες. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ωφελεί κανέναν να δημιουργούνται εντυπώσεις. Σημαντικό είναι η υλοποίηση. Και εκεί η Ν.Δ. έχει δώσει όλο το βάρος. Παρ’όλες τις αρνητικές συγκυρίες που αντιμετωπίσαμε έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα πανελλαδικά  αυτή την τετραετία που ολοκληρώσαμε και θα γίνουν ακόμα πιο σημαντικά την επόμενη τετραετία που θα ξανακυβερνήσουμε . Ο κόσμος το γνωρίζει πολύ καλά….

ΥΓΕΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Παρόλες τις δυσχέρειες κυρίως οικονομικού χαρακτήρα που προκάλεσαν η μαζική είσοδος μεταναστών, η πανδημία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις που έφερε ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση και  ο  εισαγόμενος  πληθωρισμός η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλά για το νοσοκομείο Χανίων. Διαθέτουμε ένα συγκρότημα το οποίο λειτουργεί με επίκεντρο τον ασθενή, με σεβασμό στη φύση & στο περιβάλλον το οποίο κοσμεί τον νομό μας & γενικότερα τον χώρο υγείας.

Πρόσφατα έγινε αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας με αντίστοιχη μείωση του κόστους, αλλαγές και αντικατάσταση των δαπέδων & των κουφωμάτων, αποκτήθηκε μία σειρά μηχανημάτων ώστε να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Επίσης προσελήφθησαν 136 άτομα νοσηλευτικού & επικουρικού προσωπικού  έναντι 36 προσλήψεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που το υπουργείο υγείας το διοικούσαν  ο κος Ξανθός & ο κος Πολάκης! Ενημερωτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι το 2019 νοσοκομεία μικρότερης δυναμικότητας από το δικό μας έκαναν πολύ περισσότερες προσλήψεις. Άρα θεωρώ ότι υπάρχει μία τεράστια επιτυχία της διοίκησης των κ.κ. Μπέα & Μπολώτη ώστε να έχουμε ένα νοσοκομείο το οποίο να πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας.

Και επειδή δεν θα ήθελα να παραγνωρίσω το γεγονός ότι δεν είναι όλα τέλεια, δεσμεύομαι μετεκλογικά από όποια θέση θα βρίσκομαι να διεκδικήσω την πλήρη λειτουργία του Τ.Ε.Π. (τμήμα επειγόντων περιστατικών) το οποίο θα πρέπει να εμπλουτιστεί με εξειδικευμένο προσωπικό. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες παθογένειες αλλά να είστε σίγουροι ότι η Ν.Δ. θα τις διορθώσει και ο Χανιώτικος λαός θα μπορεί να απολαμβάνει σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες γενικότερα αλλά και σε ένα νευραλγικό τμήμα όπως είναι το Τ.Ε.Π..

Επίσης υπογράφηκε  από την επιτροπή εκτελεστών διαθήκης κληροδοτήματος Γεωργίου Μαλινάκη η επέκταση της ψυχιατρικής πτέρυγας που θα αφορά ασθενείς με ψυχικά προβλήματα η οποία όταν μπει σε λειτουργία θα δώσει σημαντικές λύσεις.

Θεωρώ λοιπόν ότι τα Χανιά μας, παρέχουν στους κατοίκους αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο στον τόπο μας, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο κομμάτι της υγείας, τόσο στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό. Άλλωστε ανταποκρινόμαστε επαρκώς κάθε χρόνο και αυτό αποδεικνύεται και από την συνεχιζόμενη αύξηση των επισκεπτών μας..

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει η Ν.Δ. μετεκλογικά να αποκτήσει αυτοδυναμία που όλων των υποψηφίων η προσπάθεια είναι να την αποκτήσει,  θα ήθελα να σας εξηγήσω ότι το μετεκλογικό δεν αφορά την Ν.Δ. διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ & του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν μία αμφιλεγόμενη στάση η οποία δεν είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι δυνατόν ο κος Ανδρουλάκης να μην αποδέχεται για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοκάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα εφ’όσον κερδίσουν τα κόμματά τους την πρωτιά. Με τον άγνωστο Χ δεν μπορούμε να πορευτούμε. Άρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κος Ανδρουλάκης τι θέλει. Από την άλλη ο κος Τσίπρας μιλάει για κυβέρνηση «ηττημένων», κυβέρνηση «Δήμητρα» κ.λ.π. Προσωπικά πιστεύω ότι με τις λύσεις που προτείνουν δεν θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Άρα θα πρέπει να επιδείξουν μία σοβαρότητα και ειδικά το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που ταυτιζόμαστε περισσότερο κυρίως όσο αφορά τον κοινό μας ευρωπαϊκό προσανατολισμό & τα μνημόνια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μοχλός της οικονομίας μας είναι η ανάπτυξη και η αύξηση των θέσεων εργασίας.  Ο πρωθυπουργός μας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβασε τον βασικό μισθό από τα 650€ στα 780€ και μείωσε την ανεργία κατά 7 μονάδες. Την περίοδο από Γενάρη έως Μάρτη 2023 έχουμε θετικό πρόσημο – ρεκόρ από το 2001 όσο αφορά  το πηλίκον της σχέσης αυτών που προσελήφθησαν και αυτών που αποχώρησαν, το οποίο ανέρχεται περίπου σε 62.000  προσληφθέντες. Θα μου πείτε φτάνει αυτό; Όχι βέβαια! Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας γνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος  έχει δεσμευτεί, ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας ο βασικός μισθός θα έχει φθάσει στα 950€. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι και αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν η κυβέρνησή μας έχει πάρει μία σειρά μέτρων που βοηθούν κυρίως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα όπως είναι το νέο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής , παρεμβάσεις για τα δυσβάσταχτα χρέη προς τις τράπεζες, το μέτρο των 120 & 72 δόσεων, αλλά το βασικότερο είναι ότι δεν θα μείνουμε εκεί. Θέλουμε μία Ελλάδα ελκυστική όσο αφορά τους μεγάλους επενδυτές ώστε να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο διεθνές επενδυτικό κέντρο. Και βέβαια η ανάπτυξη θα προκαλέσει παράλληλα και αύξηση θέσεων εργασίας δίνοντας  μεγάλη ανάσα στις οικογένειες και στην οικονομία του τόπου μας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Στις 21 Μαΐου καλώ τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να ψηφίσουν Ν.Δ. & Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί  είναι το μοναδικό κόμμα που εγγυάται σταθερότητα, ευημερία & προοπτική για τον τόπο μας. Παράλληλα σταυρώνουμε και τον βουλευτή που θέλουμε να μας εκπροσωπήσει επάξια στην Βουλή των Ελλήνων.

Γι’αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν και να είναι σίγουροι  οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες  που θα ψηφίσουν Ν.Δ. ότι σταυρώνοντας ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ  θα είμαι παρών και δίπλα τους ανεξάρτητα της θέσης που θα καταλάβω. Και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε τα Χανιά μας να πάρουν αυτά που τους αξίζουν!

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather