Για το έργο και την αποστολή του ΜΑΙΧ ενημερώθηκε η Σέβη Βολουδάκη

Για το έργο και την αποστολή του ΜΑΙΧ ενημερώθηκε η Σέβη Βολουδάκη

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ( ΜΑΙΧ) επισκέφθηκε χθες η Σέβη Βολουδάκη, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στα Χανιά, και συναντήθηκε με τον διευθυντή κ.  Γ. Μπαουράκη, διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό.

Συζήτησαν για το πολυσχιδές έργο και τις δυνατότητες του ινστιτούτου, τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει, τα επιστημονικά συνέδρια που φιλοξενεί, την αρωγή και την επιμόρφωση που παρέχει, μέσω των εργαστηρίων και των εξειδικευμένων επιστημόνων που διαθέτει, σε αγρότες και επιχειρήσεις στον χώρο των τροφίμων. Η κ. Βολουδάκη δήλωσε: « Το ΜΑΙΧ αποτελεί ένα κόσμημα για την Κρήτη, την Ελλάδα και την Μεσόγειο…

Οφείλουμε να το ενισχύσουμε και σαν κράτος και σαν τοπική κοινωνία. Το μέλι μας, το λάδι μας, τα λοιπά εκλεκτά προϊόντα του νομού μας, οι καλλιέργειές μας, μπορεί, με την ανάλυση δειγμάτων, την καθοδήγηση και την επιμόρφωση των αγροτών από το επιστημονικό προσωπικό  του ΜΑΙΧ, να φτάσουν στο απόγειο της γεύσης και ποιότητάς τους, ενώ το herbarium του ινστιτούτου και οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης που οργανώνονται για τη διάσωση και διατήρηση των ιδιαίτερων φυτών και σπόρων του τόπου μας αξίζουν τα συγχαρητήρια μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather