Για την γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε ο 16χρονος Νικόλας

Για την γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε ο 16χρονος Νικόλας

Στην γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο 16χρονος Νικόλας, ο Χανιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας που είχε τραυματιστεί στον αυχένα, όταν βούτηξε με το κεφάλι από βράχο στην θάλασσα, κατά την διάρκεια εκδρομής που είχε πάει με την οικογένεια του, στα Φαλάσαρνα, την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Ο έφηβος που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην αυχενική μοίρα είχε διακομισθεί άμεσα στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί τον χειρούργησαν και πραγματοποίησαν σπονδυλοδεσία. Τις πρώτες ημέρες φαινόταν ότι τουλάχιστον είχε ξεφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες να περπατήσει ξανά ήταν εξαιρετικά μικρές, ενώ είχε μεταφερθεί και σε θάλαμο του νοσοκομείου για την περαιτέρω νοσηλεία του και επικοινωνούσε με τους οικείους του. Ήδη οι γονείς του είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης κέντρου αποκατάστασης στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν εκεί το παιδί τους όταν οι γιατροί θα τους επέτρεπαν την μεταφορά του.

Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτούς τους γονείς, και τα δύο ακόμη μικρότερα παιδιά τους. Περίπου 15 ημέρες μετά την εισαγωγή του Νικόλα στο ΠΑΓΝΗ, ο 16χρονος εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές πιθανόν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, που οδήγησαν τον ήδη εξασθενημένο οργανισμό του σε σηπτικό σοκ, κρίνοντας επιβεβλημένη την εκ νέου εισαγωγή του στην ΜΕΘ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι γονείς άκουσαν την φωνή του παιδιού τους. Ο Νικόλας έπεσε σε κώμα από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ. Επί 15 ημέρες πάλεψε δυνατά να κερδίσει την ζωή του, έστω και με συνθήκες αναπηρίας, όμως δεν τα κατάφερε. Είχε υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια και οι τελευταίες εξετάσεις που έγιναν χθες το πρωί, έδειξαν ότι είχε επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος.

H CretaVoice εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και την οικογένεια του Νικόλα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather