Γ.Παυλάκης – ΟΕΒΕ προς δήμαρχο Χανίων: Να ανοίξει άμεσα η οδός Σήφακα

Γ.Παυλάκης - ΟΕΒΕ προς δήμαρχο Χανίων: Να ανοίξει άμεσα η οδός Σήφακα

Την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό Σήφακα, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων στην παλιά πόλη των Χανίων, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο Χανίων ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χανίων Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης σημειώνει ότι με την οδό Σήφακα κλειστή,  μόνη διέξοδος των οχημάτων που κινούνται στην περιοχή είναι από τους πεζόδρομους της Ποτιέ, της Χρυσάνθου Επισκόπου και της Τσουδερών οι οποίες αποτελούν σημεία περιπάτου και χαλάρωσης, κάτι που διασπάται από την συχνή διέλευση οχημάτων ανάμεσα από πολίτες που περπατούν και τραπεζοκαθίσματα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παυλάκη αναφέρει:

«κ. Δήμαρχε, ξεκίνησε ήδη η τουριστική σεζόν για την πόλη μας. Βιώσαμε 2 χρόνια στασιμότητας εξαιτίας της πανδημίας κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς η πανδημία συνεχίζεται και σε αυτήν προστίθεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η μεγάλη ενεργειακή κρίση που οδηγεί σε μεγάλη αύξηση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά η προσμονή και η επιθυμία για μία καλύτερη τουριστική σεζόν είναι μεγάλη και αποτελεί μονόδρομο.

Δυστυχώς, η πόλη μας παραμονές του Πάσχα δεν είναι έτοιμη να υποδεχτεί κόσμο όπως της αρμόζει, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στους επαγγελματίες μας. Η παλιά πόλη θυμίζει εργοτάξιο το οποίο μπορεί να εγγυάται τη βελτίωση της εικόνας μελλοντικά αλλά την παρούσα περίοδο μόνο κακό δημιουργεί. Για άλλη μια φορά υπήρξαν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, το κόστος των οποίων επωμίζονται οι τοπικοί επιχειρηματίες.

Μία ολόκληρη συνοικία,  το Καστέλι, έχει μοναδική έξοδο μέσα από τους πεζόδρομους της Ποτιέ, της Χρυσάνθου Επισκόπου και της Τσουδερών, οι οποίες αποτελούν δρόμους διέλευσης κατοίκων και επισκεπτών και στους οποίους φιλοξενούνται καταστήματα εστίασης με τραπεζοκαθίσματα με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος από τις διελεύσεις των οχημάτων.

Πρέπει άμεσα να ανοίξει η οδός Σήφακα ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην παλιά πόλη και να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις που μόνο δυσφήμιση θα προσφέρουν.

Κύριε Δήμαρχε, είμαι  βέβαιος  για την θετική παρέμβασή σας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather