Φθηνότεροι από την Πρωτοχρονιά οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας

Φθηνότεροι από την Πρωτοχρονιά οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας

Φθηνότεροι είναι από την 1η Ιανουαρίου οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας. Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό.

Από την Πρωτοχρονιά, τέθηκε, επισής σε ισχύ η κατάργηση τελών κινητής τηλεφωνίας για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών και η μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών και για επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας πάνω από 150 ευρώ θα δουν όφελος 10 ευρώ το μήνα, ενώ για λογαριασμούς μέχρι 50 μηνιαίως η μείωση θα φτάνει τα 2 ευρώ το μήνα.

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα που κατά τη διάρκεια του εκάστου έτους εφαρμογής έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου του προηγουμένου έτους και δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό 30ο έτος της ηλικίας τους έως την ημερομηνία αυτή, τότε το τέλος συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας είναι μηδενικό.

Η μείωση του τέλους θα γίνει αυτόματα. Ωστόσο για την κατάργησή του για τους δικαιούχους 15-29 ετών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν μια δήλωση εγγραφής στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας μέσω κωδικών Taxisnet. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάργηση του τέλους για τους δικαιούχους 15-29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα ενώ οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, καθώς το τέλος μειώνεται αυτόματα.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η απαλλαγή των τελών για τους νέους έως 29 ετών και η μείωση των τελών για θα αφαιρούν ένα βάρος από τους πολίτες ύψους 68 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather