Που μπορούν να κάνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και ευάλωτοι πολίτες των Χανίων, φθηνότερα μοριακά τεστ (PCR)

Που μπορούν να κάνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και ευάλωτοι πολίτες των Χανίων, φθηνότερα μοριακά τεστ (PCR)

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της διαρκούς και έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε μία ακόμα ενέργεια που στόχο έχει να εξασφαλίσει τη μέριμνα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα σε διαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης της Covid-19, μετά τη αυξανόμενη διασπορά που εντοπίζεται πανελλαδικά, ο Δήμος Χανίων έπειτα από σχετικές ενέργειες εξασφάλισε σε μειωμένη τιμή τη διενέργεια ελέγχου μοριακής μεθόδου ανάλυσης (PCR).

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, μέσω του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αντώνη-Ιωάννη Βαρδάκη, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, ζητήθηκαν προσφορές από τα πιστοποιημένα μικροβιολογικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές των Χανίων και ανταποκρίθηκαν τα εξής διαγνωστικά, με τις αντίστοιχες τιμολογήσεις:

  • Εργαστήριο Γενετικής «ΕΛΕΥΘΩ», οδός 8ης Δεκεμβρίου 32, Δικαστήρια-Χανιά, τηλέφωνο: 28210 28472*

τιμή: 25 ευρώ/PCR-τεστ

  • Ιατρικό Κέντρο «AFFIDEA», οδός Ι. Χατζηδάκη 5, πλατεία Δικαστηρίων-Χανιά,
    τηλέφωνο: 28210 5394027666*

τιμή: 35 ευρώ/PCR-τεστ

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 Ιανουαρίου, η ανώτατη τιμή του PCR τεστ καθορίσθηκε με σχετική υπουργική απόφαση στα €47 σε όλη την Ελλάδα.

Οι μειωμένες τιμές στους διαγνωστικούς ελέγχους μοριακής ανάλυσης (PCR), αφορούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων, τα άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ) και τους δικαιούχους του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Χανίων.

*Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα κέντρα, πριν από τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου. Επίσης, θα πρέπει να επιδεικνύονται τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την ιδιότητά τους.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather