ΕΒΕΧ: Σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη για την στήριξη της τυροκομίας

ΕΒΕΧ: Σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη για την στήριξη της τυροκομίας

Στις δύο παράλληλες συσκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων και παραγωγικών φορέων της Κρήτης, στο Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκαν μετά από πρωτοβουλία και με τον συντονισμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, συμμετείχαν οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, και της Ένωσης Τυροκόμων Χανίων Σπύρος Μπαλαντίνος.

Μεταξύ των άλλων επιμέρους παρεμβάσεων τους για τα προβλήματα της Επιχειρηματικότητας, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Χανίων και της Ένωσης Τυροκόμων Χανίων ανέδειξαν κατά προτεραιότητα την κρισιμότητα των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει για την επιβίωσή του ο Τυροκομικός κλάδος, ένας από τους αρχαιότερους του νησιού. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα της διαρκούς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, αυτοί κατέθεσαν και κοινό γραπτό υπόμνημα προς την Ελληνική Πολιτεία με τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους και στόχο την προάσπιση της Κρητικής Τυροκομίας.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν επίσης σημαντικά στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης, όπως ο κ. Ακης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό, κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας.

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα που κατατέθηκε.

 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather