ΕΒΕΧ: Επιτυχημένη η τηλεημερίδα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

ΕΒΕΧ: Επιτυχημένη η τηλεημερίδα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Το Επιμελητήριο Χανίων, συνέχισε να εφαρμόζει με συνέπεια το ολοκληρωμένο πρόγραμμα έμπρακτης στήριξης και πολύπλευρης ενημέρωσης του Χανιώτη Επιχειρηματία. Χθες διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτη Κουρμούση, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του παρουσίασαν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του νέου νόμου 4738/2020  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων επιχειρηματιών, νομικών και οικονομολόγων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά.

Συνδιοργανωτές οι δήμοι των Χανίων, ο Σύλλογος Λογιστών/Φοροτεχνικών Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο τμ. Δυτικής Κρήτης. Στην τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν παρέμβαση μεταξύ άλλων και οι Δήμαρχοι Κισσάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, και Γαύδου, κ. Λίλιαν Στεφανάκη, όπως και oι Αντιδήμαρχοι Χανίων, κ. Αναστάσιος Αλόγλου, Αποκορώνου, κ. Γιάννης Αποστολάκης, Κανδάνου- Σελίνου, κος Μιχάλης Μπικάκης, και ο κ. Παντελής Πετσετάκης, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, όπως και ο κ. Χαραλαμπος Ζολινδακης, μελος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων . Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Μουντάκης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

Κατά την έναρξη της ψηφιακής ημερίδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, αφού ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα και τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για την ενημέρωσή τους δήλωσε: «Αναμφίβολα, η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που διανύουν η ανθρωπότητα και ο τόπος μας προϋποθέτει συναίνεση & εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην Κοινωνία και την Επιχειρηματική Κοινότητα. Μετά το δεύτερο καταστροφικό lockdown, καθίσταται άμεση και αναγκαία, όχι μόνο η κρίσιμη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά  και η ρύθμιση της αναστολής πλειστηριασμών κατά την επόμενη χρονιά 2021. Επιπλέον, για το 2021 πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια νέα ρύθμιση, έως 120 δόσεων, των παλαιών, όπως και των νέων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν από το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων κατά την πανδημία, όπως έχουμε ήδη προτείνει από το Επιμελητήριο Χανίων και με επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό. Συνδυαστικά, για όσες επιχειρήσεις δεν θα επιλέξουν να ενταχτούν στο νέο προτεινόμενο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, διεκδικούμε την επιβράβευση με διαγραφή κατά 30% φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έτους 2020».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather