Επισκέψιμη σήμερα η νησίδα Θοδωρού

Επισκέψιμη σήμερα η νησίδα Θοδωρού

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ως διαχειρίστρια του χώρου της νήσου Θοδωρού, ενημερώνει ότι  ο καθιερωμένος εορτασμός των Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 8 -6-2021 και η επίσκεψη στο νησί θα είναι επιτρεπτή μέχρι και το χώρο του ιερού ναού από τις 07:00 έως 12.30 (τελευταία αναχώρηση).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και μέχρι της αποχώρησης του κοινού, θα υπάρχει παρουσία δασοφυλάκων κατά μήκος του μονοπατιού, οι οποίοι θα επιμελούνται της ομαλής προσέγγισης και της ανάβασης στο χώρο του ιερού ναού. Λόγω COVID 19  οι προσκυνητές  που επιθυμούν να εκκλησιαστούν θα  συμπληρώσουν κατάσταση εισερχομένων στο νησί.

Παρακαλούμε τους προσκυνητές όταν θα φτάσουν στο νησί, μεμονωμένα ή σε οργανωμένες ομάδες, να τηρούν το υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σήμερα, τις οδηγίες των δασοφυλάκων, να παραμένουν στο χώρο όπου είναι επιτρεπτή η πρόσβαση και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει διατάραξη του ευαίσθητου οικοσυστήματος του νησιού (φωτιά, ρύπανση, θόρυβος κλπ.), κατά την αποχώρηση τους από το νησί παρακαλούνται να πάρουν μαζί του  τα απορρίμματα, ιδιαιτέρως γάντια και μάσκες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather