Επιμένει και σήμερα η αστάθεια του καιρού

Επιμένει και σήμερα η αστάθεια του καιρού

Παρά την εξασθένηση του βαρομετρικού χαμηλού στο Ιόνιο Πέλαγος και τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τη χώρας μας την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, η αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθεί στην περιοχή μας, ευνοώντας την εκδήλωση καταιγίδων.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 4/5 στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, και μετά το μεσημέρι καταιγίδες θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τοπικά στο Αν. Αιγαίο και την Κρήτη. Βροχοπτώσεις προβλέπονται και σε περιοχές της Θράκης οι οποίες πλήττονται από έντονη ξηρασία.

Ο χάρτης δείχνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής σε χιλιοστά την Πέμπτη 4/5, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Ειδικότερα για την Κρήτη σήμερα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather