Επίδειξη της ομάδας «Ζευς» αφιερωμένη στη μνήμη του σμηναγού Μανώλη Γαρεφαλλάκη

Επίδειξη της ομάδας «Ζευς» αφιερωμένη στη μνήμη του σμηναγού Μανώλη Γαρεφαλλάκη

Η ομάδα επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς», που εδρεύει στην αεροπορική βάση της Σούδας στα Χανιά της Κρήτης, τίμησε με έναν ξεχωριστό τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αρχίζοντας το πρόγραμμά της στις 18:21 ακριβώς, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό την χρονολογία έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Η επίδειξη της ομάδας «Ζευς» ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σμηναγού Μανώλη Γαρεφαλλάκη, μέλους της ομάδας που έφυγε πέρσι από τη ζωή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος της ομάδας, επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, «παρά την απραξία των δύο τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας, η ομάδα είναι πάντα έτοιμη».

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, η ομάδα επίδειξης «Ζευς» της Αεροπορίας, το Καστέλι Πεδιάδος και η Κρήτη ολόκληρη ακόμη θρηνούν για τον χαμό του σμηναγού Μανόλη Γαρεφαλάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 χρονών, «νικημένος» όχι εκεί ψηλά στους αιθέρες, όπου συνήθιζε να πετά με περηφάνια, ικανότητα και ζήλο, αλλά δυστυχώς πάνω στην αιματοβαμμένη κρητική άσφαλτο!

Άλλωστε, ο αδικοχαμένος «Ίκαρος», με καταγωγή από το Καστέλι Πεδιάδος, ήταν γνωστός στο πανελλήνιο ως αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός: «Ο Λεβέντης της Κρήτης και της ομάδας «Ζεύς» που δεν έκανε ποτέ πίσω – Καλή προσγείωση αδερφέ»

Πηγή: veteranos.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather