Επιχειρηματίες προς Περιφέρεια: Να ενισχυθούν περισσότερες ΜμΕ επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ

Επιχειρηματίες προς Περιφέρεια: Να ενισχυθούν περισσότερες ΜμΕ επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων, συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνη Παπαδεράκη, του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τοπολιανάκη, και της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών του Νομού Χανίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παυλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Τονίστηκαν τα προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και κυρίως οι τρόποι χρηματοδότησής τους από την Περιφέρεια Κρήτης. Συζητήθηκαν τυχόν αλλαγές στα κριτήρια χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να είναι δυνατότερη και για περισσότερους δικαιούχους, σε περίπτωση ενεργοποίησης συμπληρωματικού προγράμματος.

Οι κ.κ. Καλογερής και Παπαδεράκης ανέφεραν ότι έχει συζητηθεί ήδη το θέμα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και τους διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθούν προσπάθειες εύρεσης και διάθεσης πρόσθετων πόρων προκειμένου να στηριχθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ενισχύθηκαν για διάφορους λόγους από τα μέχρι τώρα προγράμματα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather