Επεκτείνουν την παρουσία τους τα σ/μ “Κρητικός” στην Κρήτη

Επεκτείνουν την παρουσία τους τα σ/μ "Κρητικός" στην Κρήτη

Στην εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων “Μαθιουδάκης”, η οποία αριθμεί δίκτυο 17 σημείων πώλησης στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο προχώρησε η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η οποία πρόσφατα απέκτησε και τον όμιλο Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες της Βορείου Ελλάδος, εντείνοντας έτσι τον ήδη σκληρό τοπικό ανταγωνισμό, μετά και την συνεργασία των ΣΥΝΚΑ με τον Μασούτη.

Με βάση τη συμφωνία προβλέπεται η σταδιακή εξαγορά των καταστημάτων, τα οποία έως και το τέλος της φετινής χρονιάς θα λειτουργούν με το εμπορικό σήμα της Κρητικός. Με τη συγκεκριμένη κίνηση η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ενισχύει τον τζίρο της με 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απορρέουν από τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων της Μαθιουδάκης, ενώ στην Κρήτη αριθμεί συνολικά 25 καταστήματα με τη δική της ταμπέλα. Θυμίζουμε ότι η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός έχει αποκτήσει και την CRM Αριάδνη. Στα Χανιά η παρουσία της Κρητικός είναι στο Κολυμπάρι Κισάμου και στον Καβρό Αποκορώνου

Σημειώνεται ότι ο τζίρος της Κρητικός το 2021 ανήλθε στα 419,8 εκατομμύρια ευρώ έναντι 355,6 εκατομμύρια ευρώ το 2020 με αύξηση κατά 18,05%. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν 2,4 εκατομμύρια ευρώ το 2021 από 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ήταν το 2020.

Αυτή τη στιγμή ο τζίρος της μετά την εξαγορά των Συνεργαζόμενων Παντοπωλών (περίπου 100 εκατ. ευρώ τζίρος το 2021) αλλά και με την εξαγορά του Μαθιουδάκη, αγγίζει τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather