Επανέρχεται ο δήμαρχος Πλατανιά στο αίτημα για δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ στον δήμο

Επανέρχεται ο δήμαρχος Πλατανιά στο αίτημα για δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ στον δήμο

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης επανήλθε ένα χρόνο μετά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ Πλεύρη, για άλλη μια φορά στο πάγιο αίτημα του, που αφορά τη δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Δήμο Πλατανιά. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Πλατανιά, όπως σχετικά αναφέρει ο Δήμαρχος “είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό Καλλικρατικός Δήμος του Ν. Χανίων, ενώ παράλληλα την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον Νομό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Πλατανιά.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί, ότι κατά τα παρελθόντα έτη λειτουργούσε κλιμάκιο ΕΚΑΒ, κατά την τουριστική περίοδο, το οποίο στάθμευε είτε στο χώρο του Δημαρχείου στο Γεράνι, είτε στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου”

Μετά τα παραπάνω ο κ Μαλανδράκης “ζητάει την παρέμβαση των ανωτέρω για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Πλατανιά, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες για άμεση παροχή Υπηρεσιών Υγείας. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, τη μεταστάθμευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για όλο το εικοσιτετράωρο στο Δήμο Πλατανιά, ιδιαίτερα στη συγκυρία που όλοι βιώνουμε”.

Η επιστολή κοινοποιείται στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μινα Γκάγκα, στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, τον αντιπρόεδρο κ. Κουτσουμπέλη, στον Περ/κο Δ/ντη ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Γιαννακουδάκη, με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather