Επαναφέρει ο Γιάννης Μαλανδράκης το αίτημα για μόνιμο σταθμό του ΕΚΑΒ στον Πλατανιά

Επαναφέρει ο Γιάννης Μαλανδράκης το αίτημα για μόνιμο σταθμό του ΕΚΑΒ στον Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επανήλθε με επιστολή του, για άλλη μια φορά στο πάγιο αίτημα του, που αφορά τη δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Δήμο Πλατανιά, προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με κοινοποίηση στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, την διοίκηση του ΕΚΑΒ και προς τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Πλατανιά, όπως σχετικά αναφέρει ο Δήμαρχος “….είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό Καλλικρατικός Δήμος του Ν. Χανίων, ενώ παράλληλα την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον Νομό μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Πλατανιά καθώς δεν έχει ούτε Κέντρο Υγείας στη Διοικητική του Περιφέρεια.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί, ότι κατά τα παρελθόντα έτη λειτουργούσε κλιμάκιο ΕΚΑΒ, κατά την τουριστική περίοδο, το οποίο στάθμευε είτε στο χώρο του Δημαρχείου στο Γεράνι, είτε στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου..”

Μετά τα παραπάνω ο κ Μαλανδράκης “…ζητάει την παρέμβαση των ανωτέρω για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Πλατανιά, έτσι ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες για άμεση παροχή Υπηρεσιών Υγείας. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, τη μεταστάθμευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για όλο το εικοσιτετράωρο στο Δήμο Πλατανιά…”

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather