Έντονος ο προβληματισμός για την διάβρωση των βόρειων ακτών των Χανίων

Έντονος ο προβληματισμός για την διάβρωση των βόρειων ακτών των Χανίων

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησε χθες ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χανίων κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας κ. Αριστείδη Σοϊλεντάκη και από επιχειρηματίες της περιοχής της Αγίας Μαρίνας.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής, η συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών της περιοχής, αλλά και γενικότερα για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες σχετικά με έργα διαφόρου τύπου, τόσο εντός όσο και πλησίον του  οικισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν συγκεκριμένα η μελέτη του σχετικού έργου προστασίας των ακτογραμμών που πρόκειται να εκπονηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης για την περιοχή, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη και υλοποιηθεί το έργο. Επίσης οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την πρόοδο των μελετών του νέου ΒΟΑΚ δυτικά των Χανίων, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας για την αξιοποίηση από τον Δήμο Χανίων του παλαιού υδραύλακα που διασχίζει τον οικισμό.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather