Έκτακτη ενίσχυση ελαιοπαραγωγών: Δεν προσμετράται στο αγροτικό εισόδημα

Έκτακτη ενίσχυση ελαιοπαραγωγών: Δεν προσμετράται στο αγροτικό εισόδημα

Σημαντική “ανάσα” στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης δόθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέσα από την ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρολου. Πρόκειται για την έκτακτη ενίσχυση των 30 ευρώ ανά στρέμμα που δόθηκε στους παραγωγούς στο πλαίσιο της πανδημίας και η οποία αρχικά συμπεριελήφθη στις τακτικές επιδοτήσεις που έλαβαν, με συνέπεια ο συνυπολογισμός της να ξεπερνά για πολλούς το ποσό των 5.000 ευρώ.

Αυτό σήμαινε πως ήταν υποχρεωμένοι να απενταχθούν από το ειδικό καθεστώς και να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς, δηλαδή τήρηση βιβλίων εσόδων, ΦΠΑ, τιμολόγια και τεράστια ταλαιπωρία.

Η απάντηση που έλαβε ο βουλευτής από τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλο ήταν ότι με ειδική τροπολογία η αποζημίωση αυτή, δεν θα συνυπολογιστεί στις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών κι ως εκ τούτου δε χρειάζεται να προχωρήσουν στη διαδικασία με τα λογιστικά γραφεία για το άνοιγμα βιβλίων εσόδων και να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη βιβλίων εσόδων σε όσους εντάσσονταν στο κανονικό καθεστώς έληγε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather