Ενημέρωση για τις εκλογές της Κυριακής

Ενημέρωση για τις εκλογές της Κυριακής

Ενημέρωση για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου προς τους πολίτες εξέδωσε ο Δήμος Χανίων.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση «την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7:00 έως τις 19:00
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική (Π.Δ. 26/2012).

Δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων (μεταβολές που συντελέστηκαν έως και την 28η Φεβρουαρίου 2023) και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Εκλογικά Τμήματα
Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων τα εκλογικά τμήματα για το Δήμο Χανίων ανέρχονται σε 170, εκ των οποίων οκτώ (8) εκλογικά τμήματα (πέντε αμιγή και τρία μεικτά) αφορούν σε ετεροδημότες και η ψηφοφορία για τα εν λόγω τμήματα θα διεξαχθεί στο 1ο Λύκειο Χανίων (πρώην ΑΒΕΑ) έναντι κολυμβητηρίου.
Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν και οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και καταστάσεις για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, ναυτικών που υπηρετούν σε πλοίο με ελληνική σημαία και ανδρών φρουράς εκλογικών τμημάτων κλπ).

Ετεροδημότες
Παρέχεται η δυνατότητα στους ετεροδημότες εκλογείς να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 28η Απριλίου 2023 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Παραλειφθέντες εκλογείς
Εκλογείς που, χωρίς να έχουν στερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα έως το τέλος της ψηφοφορίας, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του Δήμου Χανίων. Το πιστοποιητικό εγγραφής χορηγείται από το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης (Γρηγορίου Ε’ 50, 1ος όροφος)»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather