Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου, στο Πολύκεντρο Βουκολιών

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου, στο Πολύκεντρο Βουκολιών

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, πραγματοποίησε εκδήλωση με ομιλία με θέμα “Η Πρόληψη του Καρκίνου από την  ογκολόγο κ. Ιλιάδα Μπομπολάκη, Διευθύντρια της Ογκολογικής κλινικής του Γ.Ν Χανίων, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Βουκολιών. Με την ομιλία της η κ. Μπομπολάκη έκανε σαφές ότι ο προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να σώσουν ζωές και αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης, στον τρόπο αντιμετώπισης αλλά και στον τρόπο ζωής που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κα Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, “Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, μιας ασθένειας που όταν διαγνωστεί εγκαίρως, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες θεραπείας της..”Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και κατέθεσε  την εμπειρία της γυναίκα που έδωσε τη δική της μάχη με τον καρκίνο και ενώ πολλές ήταν και οι ερωτήσεις του κοινού προς την ομιλήτρια.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης και Ασπασία Λουπάκη, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ανθούσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουκολιών κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης, ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ Χανίων κ. Στέφανος Ντουκάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων “ο Άγιος Ιωάννης”, κ. Δέσποινα Ροδουσάκη, η Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ν. Χανίων κ. Αμαλία Μπασιά και  μεγάλος αριθμός πολιτών. Στο τέλος της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος κα Μαραγκουδάκη ευχαρίστησε την ομιλήτρια και της έδωσε αναμνηστικό δώρο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather