Εμβόλιο CoViD: Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες

Εμβόλιο CoViD: Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες

Προετοιμασίες για τον ερχομό των εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει η Ελλάδα, η οποία φαίνεται να καταλήγει στους τρόπους με τους οποίους θα ενημερώνει τους πολίτες της, ώστε να προσέρχονται για να εμβολιαστούν.

Bασικός πυλώνας για την ενημέρωση όσον αφορά το πώς θα ειδοποιούμαστε για να κάνουμε το εμβόλιο θα είναι η αύλη Συνταγογράφηση. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε αυτήν 850.000 συμπολίτες μας ενώ ανά μέρα υπολογίζεται ότι εγγράφονται περί τους 5.000. Μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Ο πολίτης θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία.

Δεύτερη επιλογή όσον αφορά την ενημέρωση θα είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr ενώ τρίτη επιλογή θα είναι τα μη ψηφιακά κανάλια. Πρόκειται για call centers η οποιοδήποτε άλλο μέσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενημερωθεί κανείς. Μάλιστα, βασική ιδέα, δεδομένου του ότι δεν είναι εφικτό να καλούν οι πολίτες σε ένα συγκεκριμένο κέντρο επικοινωνίας, είναι να δέχονται αντ΄αυτού εκείνοι μια κλήση όπου θα ενημερώνονται με ηχογραφημένο μήνυμα.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση εργάζεται για την δημιουργία ηλεκτρονικών πλατφορμών οι οποίες θα αφορούν τα εμβόλια, τους εμβολιαστές, την διαχείριση αποθηκών αλλά και μια τέταρτη η οποία θα καταλήγει στην αύλη συνταγογράφηση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν οι Υγειονομικοί κι οι ευπαθείς ομάδες, τον Φεβρουάριο οι πολίτες άνω των 50 ετών και τον Μάρτιο οι ηλικίες κοντά στα 40 έτη. Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather