Έκλεισε το deal μεταξύ Παγκρήτιας και HSBC. Προχωρά και η συγχώνευσή της με την Τράπεζα Χανίων

Έκλεισε το deal μεταξύ Παγκρήτιας και HSBC. Προχωρά και η συγχώνευσή της με την Τράπεζα Χανίων

H Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. υπέγραψε την Δευτέρα με την HSBC Continental Europe (“HSBC”) κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, το ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. Σχετική ανακοίνωση εξεδόθη και από την HSBC Continental Europe.

H υπογραφή της σύμβασης αυτής βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού πυλώνα. Στα πλαίσια της συναλλαγής, και καθώς η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του προσωπικού της ΗSBC, η Παγκρήτια έχει την ευκαιρία να ενισχύσει το δυναμικό της με νέα υψηλού επιπέδου στελέχη πραγματοποιώντας άνοιγμα σε αγορές που μέχρι πρότινος είχε περιορισμένη παρουσία.

Η συμφωνία προβλέπει με το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα, τη μεταβίβαση ενεργητικού ύψους περίπου 1,9 δισ. ευρώ, καταθέσεις που φθάνουν τα περίπου 1,7 δις. ευρώ, δάνεια ύψους περίπου 500 εκατ. και ομόλογα επίσης 500 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αυτή, ενόψει και της συνένωσης της Παγκρήτιας με την Τράπεζα Χανίων – οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν απρόσκοπτα – καθιστά την νέα τράπεζα έναν νέον ισχυρό πυλώνα στον κλάδο με 5 δις. ευρώ ενεργητικό.
Παράλληλα η Παγκρήτια προχωράει το επιχειρησιακό της σχέδιο και τις διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather