Εκδηλώσεις το Σάββατο στην βιβλιοθήκη της ΟΑΚ

Εκδηλώσεις το Σάββατο στην βιβλιοθήκη της ΟΑΚ

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) «Το Φως» περιμένει τους μικρούς της φίλους, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 π.μ., για να περάσουν ένα «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ». Από τον Γιάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, θα ακούσουν το βιβλίο, με τίτλο: «Μπιζζζζ» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, το οποίο απέσπασε ειδικό βραβείο στα Βραβεία ΙΒΒΥ 2022 για την εικονογράφησή του από την εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη.

Το «Μπιζζζζ» είναι η πιο ρεαλιστική απεικόνιση μίας σχολικής τάξης, όπου το παραμικρό γεγονός μπορεί να γίνει αφορμή για γέλιο και διασκέδαση, αλλά και για βαθύτερες σκέψεις σχετικά με την επιμονή, τους αποχαιρετισμούς, την ανάγκη ένταξης, τη φιλία, τις φοβίες. Η τάξη μοιάζει με μία μικρή κοινωνία στην οποία εισβάλλει ένας «ξένος». Κάθε μέλος της αντιλαμβάνεται το γεγονός διαφορετικά. Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, όμως, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι το έντομο δεν τους απειλεί, ξεπερνούν τον αρχικό τους φόβο και οι σκέψεις τους αλλάζουν.

Παράλληλα, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), αναγνωρίζοντας τη σημασία του βιβλίου, συνεχίζει τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ., στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Το Φως», με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Στην πρώτη συνάντηση θα συζητηθεί το βιβλίο της κας Μαρινέλλας Βλαχάκη, με τίτλο: «Σιλάνς Σιλβουπλέ», με την παρουσία της ίδιας.

Η Λέσχη θα είναι ανοικτή για το κοινό και στις μηνιαίες συναντήσεις τα μέλη της θα συζητούν γύρω από ένα βιβλίο, το οποίο θα έχουν διαβάσει, μετά από κοινή συμφωνία με τους υπεύθυνους της Λέσχης, κα Ανδρομάχη Χουρδάκη και κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη. Η ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από τη δημιουργική συζήτηση γύρω από την ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί πάντα ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022245), E-mail: oac@oac.gr.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather