Εγκρίθηκε το κονδύλι για τις μελέτες ολικής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Χανίων

Εγκρίθηκε το κονδύλι για τις μελέτες ολικής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Χανίων

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού το έργο «Μελέτη Εργασιών Επισκευής – Συντήρησης Κτηριακών Εγκαταστάσεων και Αντικατάστασης Η/Μ Εξοπλισμού του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», ύψους 248.000 ευρώ και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον ΟΑΚ στα μέσα Οκτωβρίου, αναθέτει στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να εκπονήσει για το Κολυμβητήριο Χανίων, εντός τεσσάρων μηνών:

Τοπογραφική αποτύπωση των χώρων πραγματοποίησης εργασιών.

Αρχιτεκτονική μελέτη για τις απαιτούμενες αντικαταστάσεις, την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση.

Στατική μελέτη για την επισκευή του φέροντος οργανισμού των εγκαταστάσεων και των κερκίδων.

Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και αξιολόγηση, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς το Ναυταθλητικό Κέντρο είναι σε επαφή με τη θάλασσα και έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Τεύχη δημοπράτησης έργων.

Ως γνωστόν, το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων χρίζει άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης, λόγω της παλαιότητάς του και της έλλειψης εργασιών για πάρα πολλά χρόνια. Τα προβλήματα είχαν επισημανθεί κατά την επίσκεψη στα Χανιά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στις 13 Ιουλίου, ακολούθησε αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της ΓΓΑ και δρομολογήθηκε η λύση της σύνταξης των Μελετών μέσω του ΟΑΚ, προκειμένου να τρέξουν ταχύτερα όλες οι διαδικασίες και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Η τήρηση, βέβαια, του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των Μελετών είναι στην απόλυτη ευθύνη των στελεχών και της διοίκησης του ΟΑΚ.

«Το κολυμβητήριο είναι απόλυτη προτεραιότητα», είχε δηλώσει ο κ. Αυγενάκης και «πρέπει σύντομα να ξαναβρεθεί στην κατάσταση που αρμόζει στην αθλητική, οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή του νομού. Να ξαναγίνει σύγχρονο, ασφαλές, ένα στολίδι για τα Χανιά και τον τόπο», όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Η αντίδραση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων

Όπως είναι σαφές στους κόλπος του ΝΟΧ επικρατεί ικανοποίηση. Με δήλωσή της η διοίκηση του ομίλου αναφέρει:

“Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων παρακολουθεί με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τις σχετικές αποφάσεις που λαμβάνονται από το υφυπουργείο Αθλητισμού για τις μεγάλες αλλαγές που προορίζονται στο κολυμβητήριο Χανίων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τη νέα εξέλιξη, την υπογραφή δηλαδή της προγραμματικής σύμβασης όπου μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών η διοίκηση του ΟΑΚ καλείται να έχει ολοκληρώσει τις μελέτες για την εκ βάθρων ανανέωση του κολυμβητηρίου Χανίων.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοιες σοβαρές εξελίξεις για το κολυμβητήριο, σε μια περίοδο κιόλας όπου είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα που αφορούν την αφαίρεση του σκέπαστρου στις δύο μικρές πισίνες, την τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού στη μεγάλη πισίνα και επίσης κάποιες μικροεργασίες στις εγκαταστάσεις.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται, επιμένει, επιδιώκει στην πραγματοποίηση των απαραίτητων έργων στο κολυμβητήριο. Μια διαδικασία απίστευτα δύσκολη, χρονοβόρα, πολλές φορές κουραστική, ατέρμονη…

Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά, πιο αισιόδοξα.

Είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο Χανιώτης στην καταγωγή, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατανόησε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα, όπως επίσης έχει επιδείξει ιδιαίτερη συνέπεια ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Το ίδιο και οι βουλευτές του Νομού μας.

Για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που παρουσιάζεται αυτή η μεγάλη προοπτική. Αξίζει, άλλωστε κάτι λιγότερο στους πρωταθλητές μας, στα παιδιά που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις μεγάλες διοργανώσεις, στους εκατοντάδες αθλητές μας που βρίσκονται στις πισίνες, στη ναυταθλητική ιστορία αυτού του τόπου να μη γίνει το κολυμβητήριο Χανίων έτσι όπως τo ονειρευόμαστε όλοι;”

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather