Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Κρήτη

Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Κρήτη

Το ψυχολογικό φράγμα των 100 άγγιξε χθες ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης. Ένας αριθμός που δίνει και το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί αναφορικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (2/3) νοσηλεύονταν 94 ασθενείς στα νοσοκομεία.

Από τους 100 ασθενείς, οι 16 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕθ ενώ οι υπόλοιποι 84 στις κλινικές covid

Το μεγαλύτερο “βάρος” σηκώνουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο χθες νοσηλεύονταν 36 ασθενείς εκ των οι 30 στην κλινική covid και οι έξι στη ΜΕΘ.

Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται 33 ασθενείς. Από αυτούς, οι 28 είναι στην κλινική covid και οι άλλοι πέντε, δίνουν μάχη στην εντατική.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι εκείνο των Χανίων όπου χθες νοσηλεύονταν 14 ασθενείς με τους 4 να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 13 ασθενείς, όλοι στην κλινική covid ενώ στον Άγιο Νικόλαο, ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και δύο στην κλινική covid.

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική covid ενώ “καθαρά” από κορωνοϊό παραμένουν τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather