Εμπορικός Σύλλογος Χανιών: “Το click away υποτιμά την νοημοσύνη μας”

Εμπορικός Σύλλογος Χανιών: "Το click away υποτιμά την νοημοσύνη μας"

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στον υπουργό Ανάπτυξης και τον υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζητώντας του το άνοιγμα της αγοράς με αυστηρούς κανόνες.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η χώρα μας και οι πολίτες της όλον αυτόν τον χρόνο με τα αλλεπάλληλα lockdowns που έχουν γονατίσει στην κυριολεξία την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων. Το λιανικό εμπόριο είναι και αυτό στην κατηγορία με την μεγαλύτερη ζημιά καθότι μόνο φέτος έχουμε χάσει κυριολεκτικά 4 μήνες δουλειάς και ειδικά σε τουριστικές περιοχές η ζημιά είναι πολλαπλάσια αφού και το καλοκαίρι χάθηκε οριστικά με ελάχιστους τζίρους. Πλέον το 95% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι στο κόκκινο. Τελευταία ελπίδα σε όλο αυτό το σκοτεινό τούνελ ήταν τα Χριστούγεννα που η πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου ανέμενε να δουλέψει για να βγάλει έστω ένα μικρό κόστος των εμπορευμάτων τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ , σας καλούμε να δώσετε μια τελευταία ευκαιρία στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχει αποδειχτεί ότι δεν μεταδίδουν τον ιό και να δείτε ανά περιφέρεια το «επιδημιολογικό φορτίο» και να αποφασίσετε με πολιτική απόφαση το άνοιγμα της αγοράς με αυστηρούς κανόνες έστω και την 21η Δεκεμβρίου στην Κρήτη και όπου άλλου το επιτρέπουν οι συνθήκες. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν καλύτερα ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές όπως της Κρήτης και σας καλούμε να παρέμβετε προσωπικά και να δώσετε μια ανάσα ελπίδας στην πραγματική οικονομία.

Η απόφαση είναι πολιτική και είμαστε αισιόδοξοι πως θα ανταποκριθείτε.

ΥΓ. To click away απέχει δυστυχώς πολλά clicks από την πραγματικότητα και υποτιμά την νοημοσύνη των εμπόρων και των καταναλωτών”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather