Δύσκολες ώρες για την έγκυο με covid στο Βενιζέλειο

Δύσκολες ώρες για την έγκυο με covid στο Βενιζέλειο

Εξελίξεις υπήρξαν σε σχέση με την πορεία της υγείας της 36χρονης εγκύου η οποία εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ covid του ΠΑΓΝΗ. Μικρά σημάδια επιδείνωσης στην υγεία της 36χρονης έθεσαν σε συναγερμό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι είναι έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί να εισαχθεί στο χειρουργείο .

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου νοσοκομείου κα Κωστάκη «χειρουργοί και αναισθησιολόγοι βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο η 36χρονη για καισαρική τομή. Μάλιστα σε περίπτωση που χρειαστεί υπάρχει θάλαμος covid στη μονάδα νεογνών. Το μωρό είναι μόλις 6 μηνών, είναι πολύ μικρό και υπάρχει ετοιμότητα από το προσωπικό του νοσοκομείο για την ασθενή και το μωρό».

Η 36χρονη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στις 27 Αυγούστου, ωστόσο γρήγορα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ covid ενώ είχε γίνει και προσπάθεια να αποσωληνωθεί. Σύμφωνα με τον σύζυγο της εγκύου που μίλησε στο Mega, είχε σκοπό να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού αφότου γεννήσει.

Όλοι προσεύχονται η 36χρονη που βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης και το μωρό της, να καταφέρουν να ξεπεράσουν τη σοβαρή περιπέτεια υγείας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather