Δύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων το μνημόσυνο

Δύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων το μνημόσυνο

Στο Κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ., το μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη και θα κατατεθούν λουλούδια. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί τελετή Ονοματοδοσίας της Λεωφόρου “Μίκη Θεοδωράκη” σε οδό κάθετη της Παλαιάς Εθνικής – Κισάμου Χανίων, στην Αγ. Μαρίνα στα όρια του Δήμου Χανίων και Δήμου Πλατανιά.

Παράλληλα στο πατρικό Σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα αποδώσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει το πολιτικό Μνημόσυνο στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη κσι τον Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργο Αγοραστάκη. Θα μιλήσει ο ομ. Καθηγητής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Κουγιουμουτζάκης με θέμα «Συμπαντική Αρμονία και Κοινωνική Δυσαρμονία».
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Ρεσιτάλ Κιθάρας με μουσικά Θέματα του Μίκη Θεοδωράκη:
«Πρόβα με τον Μίκη στην Οδό Πολιβώ»
Σολίστ Κιθάρας Κωνσταντίνος Μανωλικίδης,

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather