Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, οι μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων (πρώην Ιατρεία του ΙΚΑ) της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διοργάνωσαν δράση ευαισθητοποίησης χθες, 3 Νοεμβρίου 2021, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με σκοπό την ενημέρωση των υπαλλήλων της Π.Ε. Χανίων για τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τη διενέργεια επίδειξης για τον σωστό τρόπο αυτό-ψηλάφησης μαστών.

Οι μαίες κα Ευφροσύνη Κοτσιφάκη, κα Ευαγγελία Δουμένη και κα Αικατερίνη Ξοκώνη ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, για την υποδοχή και την φιλοξενία τους στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας δια της Περιφερειακής Συμβούλου και Εντεταλμένης στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, κας Σοφίας Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, η οποία και τις καλωσόρισε. Επίσης ευχαρίστησαν τον κ. Σωτήρη Δρούτσο, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χανίων, όπως και την 7η ΥΠΕ Κρήτης, για τη στήριξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών τους.

Πέραν των δράσεων και την ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, οι μαίες ενημέρωσαν ότι διενεργούν τη λήψη τεστ Παπανικολάου στο χώρο του Κέντρου Υγείας Χανίων, συμβουλεύουν τις γυναίκες  – ανάλογα με την ηλικίας τους – για θέματα αντισύλληψης, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, κλιμακτηρίου κι εμμηνόπαυσης, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει και αίθουσα ανώδυνου τοκετού όπου οι μέλλουσες μητέρες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα προετοιμασίας γονεïκότητας και θηλασμού.

Όλες οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και διαθέσιμες καθημερινά κατόπιν ραντεβού από τις 08:00 έως τις 13:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28210-24630.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather