Δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Πανώρια» του ΔΗΠΕΘΕΚ

Δόθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Πανώρια» του ΔΗΠΕΘΕΚ

Δόθηκε εχθές με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης «Πανώρια» του Γεωργίου Χορτάτση, πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης για το καλοκαίρι 2021, εγκαινιάζοντας το θέατρο Λενταριανών, μια νέα θεατρική σκηνή για τα Χανιά, μέσα στο δάσος.

Η «Πανώρια» του Γεωργίου Χορτάτση, το πιο ερωτικό έργο της κρητικής δραματουργίας, παρουσιάζεται μέσα από την ανανεωτική σκηνοθετική ματιά του Μάνου Βαβαδάκη.

Στην πρεμιέρα παραβρεθήκαν  η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κα Ελένη Δουνδουλάκη, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής Χανίων κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντώνης Παπαδεράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Γιαννακάκης, Τάσος  Αλόγλου, ο πρώην Βουλευτής Χανίων κ. Σήφης Μιχελογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσος Βάμβουκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Πρωτοβουλία Πολιτών» κ. Γιάννης Σαρρής, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κα Ελένη Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος κα Σοφία Μαλανδράκη  Κρασουδάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης,  δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άλλοι πολλοί.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την παράσταση που με ευφρόσυνο τρόπο και  σύγχρονη αισθητική, μέσα από τον κρητικό δεκαπεντασύλλαβο, μίλησε για τα αιώνια δεινά του έρωτα, που όμως έχουν αίσιο τέλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή, Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Σκηνικά, Κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Μουσική: Μιχάλης Παρασκάκης

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευτυχία Φραντζεσκάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μάνος Στεφανάκης, Λάμπρος Κωνσταντέας, Ευτυχία Φραντζεσκάκη, Νικόλας Χανακούλας, Στέλλα Βογιατζάκη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Μάνος Βαβαδάκης.

Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης

Trailer-Video: Πάρης Χαμουρίκος

Σχεδιασμός αφίσας: Γκέλυ Καλαμπάκα

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Χανιά,  3 Ιουνίου έως 13 Ιουνίου (εκτός 8/6) θέατρο Λενταριανών (οδός Γεωργίου Σγουρού 31)

Τιμές εισιτηρίων:

12€      κανονικό

10€      μαθητικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%

Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Πληροφορίες: Γραφεία Θεάτρου (τηλ. 2821044256 – 2821023333)

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σύμφωνα με τις «Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων ακροαμάτων και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς (υπαίθριους) χώρους», που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στις 24/5/2021 μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.31950 (ΦΕΚ 2141/Β’/22-5-2021)

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather