Δήμος Πλατανιά: Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, στις Βρύσες και την Σπηλιά

Δήμος Πλατανιά: Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, στις Βρύσες και την Σπηλιά

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε την ένταξη και συγχρηματοδότηση, από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους  πόρους , του έργου “Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς των Βρυσών και της Σπηλιάς”. Πρόκειται για μια πρόταση που είχε υποβληθεί από τον Δήμο Πλατανια το 2020 και για την ένταξή της στο παραπάνω Πρόγραμμα απαιτήθηκαν μια σειρά από συγκεκριμένες προδιαγραφές, εγκρίσεις και λοιπές απαιτήσεις, οι οποίες εκπληρώθηκαν έπειτα από τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου, εσωτερικων και εξωτερικών συνεργατών.

​Πιο συγκεκριμένα, το έργο για την Κοινότητα της Σπηλιάς αφορά τον ευρύτερο χώρο του υφιστάμενου Μνημείου Πεσόντων, στη δημιουργία παιδικής χαράς, χώρων άθλησης, μικρή κερκίδα για εκδηλώσεις, πρόσβαση σε ΑμΕΑ και γενικότερη ανάπλαση του χώρου.

Στην Κοινότητα Βρύσες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε τέσσερα σημεία, στην κεντρική πλατεία, στην κρήνη και σε παράπλευρους ανοικτούς χώρους.

​Το παραπάνω έργο, προϋπολογισμού 557.000,00€, εκ των οποίων τα 243.888,00€ χρηματοδοτούνται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και τα 313.112,00€ από ίδιους πόρους του Δήμου Πλατανια,εντάσσεται στον σχεδιασμό του Δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων ώστε να είναι αφενός λειτουργικοί, ασφαλείς και προσβάσιμοι και αφετέρου να παρέχουν δυνατότητες άθλησης και αναψυχής στους πολίτες.

Παράλληλα να δημιουργούνται προϋποθέσεις, μόνιμης παραμονής στην ενδοχώρα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather