Δήμος Χανίων: Βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης συστημάτων ευφυών μεταφορών

Δήμος Χανίων: Βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης συστημάτων ευφυών μεταφορών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν διαδικτυακά από το Δήμο Χανίων η 3η Τεχνική Συνάντηση και η 3η Ημερίδα της Πράξης Step2Smart, με θέμα «Διασυνοριακή συνεργασία νησιωτικών αστικών περιοχών για βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών μέσω χρήσης Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών», την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της 3ης Τεχνικής Συνάντησης (Πέμπτη 3/12/2020) οι Δικαιούχοι της Πράξης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, σχετικά με τις συνθήκες αλλά και τις προκλήσεις, που είχαν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης της Πράξης. Επίσης, καθώς ορισμένοι Δικαιούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Χανίων, έχουν ήδη ολοκληρώσει το έργο, έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και προτάσεις βελτίωσης του συστήματος. Επιπλέον, αναφέρθηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες που απαιτούνται σχετικά με το πώς θα μπορούσε το πιλοτικό σύστημα να αναπτυχθεί περαιτέρω και σε άλλες περιοχές των Δήμων Χανίων, Κω και Λευκωσίας

Την ακριβώς επόμενη ημέρα (Παρασκευή 4/12/2020) πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα της Πράξης Step2Smart. Θέμα της ημερίδας ήταν η «Χρήση Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών και Βελτίωση Περιβαλλοντικών Συνθηκών. Από τη Θεωρία, στην Πράξη», η οποία απευθυνόταν στο ευρύ κοινό και στο οποίο θα παρουσιαζόταν αναλυτικά από τους Δικαιούχους το έργο, που έχει επιτελεστεί.

Την διαδικτυακή Ημερίδα τίμησε με την παρουσία ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος χαιρέτησε τους συμμετέχοντες της Ημερίδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση υλοποίησης του έργου στο Δήμο Χανίων, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στην επιτυχία της υλοποίησης, ενώ ανέφερε ότι τέτοιου μεγέθους και σημασίας έργα δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο εντός των Δήμων, που έχουν αναπτυχθεί όσον αφορά την επέκτασή τους αλλά μέσα από συζητήσεις και συνεργασίες θα πρέπει οι καλές πρακτικές να επεκτείνονται και σε άλλους Δήμους και περιοχές. Επίσης, διαδικτυακά παρόντες από το Δήμο Χανίων ήταν ο Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναστάσιος Αλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Γεώργιος Ξανθουδάκης, ενώ παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά το Στέλεχος της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, καθώς επίσης επιφανείς ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων του τομέα αστικής μετακίνησης και μεταφορών.

Η Ημερίδα ξεκίνησε επίσημα με την παρουσίαση ενός βίντεο, προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες και κυρίως αυτοί, που δεν βρίσκονται στα Χανιά, να ξεναγηθούν στην περιοχή παρέμβασης του έργου στο Δήμο Χανίων.

Οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν με τον κ. Γαβριήλ Μαρινάκη, Προϊστάμενο Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Κυκλοφορίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Χανίων αλλά και Υπεύθυνο Έργου για το Δήμο Χανίων. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από τους κ.κ., Αριστοτέλη Σάββα, Δρ. Συμεών Χριστοδούλου, Λουκά Δημητρίου, Δρ. Γεώργιο Τσέγα για το Δήμο Λευκωσίας και από την Αντιδήμαρχο, Κασσιώτη Γεωργία, και την κα. Εύα Ζεδελή για το Δήμο Κω.

Παρόλο, που η Ημερίδα ήταν διαδικτυακή και εξειδικευμένη, η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη, ενεργή και συνεχής έως το τέλος. Συνολικά την παρακολούθησαν 68 συμμετέχοντες. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη συμβουλή να τηρούμε τα μέτρα για να μείνουμε όλοι ασφαλείς και την ευχή η επόμενη συνάντηση να είναι δια ζώσης.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες στην Ημερίδα θα παραλάβουν υλικό δημοσιότητας της Πράξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά, σύμφωνα και με το γενικότερο στόχο του Προγράμματος, της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development).

Τέλος, η Ημερίδα προβλήθηκε ζωντανά και είναι συνεχώς διαθέσιμη online από την επίσημη σελίδα του Facebook και του Youtube του Δήμου Χανίων.

Η Πράξη step2smart συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

http://greece-cyprus.eu/

http://www.eng.ucy.ac.cy/step2smart/indexGR.html

http://step2smart.chania.gr/

Υλικό Ημερίδας

Παρουσιάσεις Ημερίδας

Βίντεο περιοχής παρέμβασης: Το video του έργου

Ημερίδα Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Y8HRkSvvJkE

Ημερίδα Facebook: https://www.facebook.com/602701379/videos/10158657833806380/

Φωτογραφίες από την Ημερίδα

π1

π2

π3

π4

π4

π4

π5

π5

π5

π4

Φωτογραφίες από την Τεχνική Συνάντηση

π1

π1

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather