Δικαστήριο για κηδεία Θεοδωράκη: Καμία ανάμειξη της οικογένειας

Δικαστήριο για κηδεία Θεοδωράκη: Καμία ανάμειξη της οικογένειας

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί, στον Γαλατά, η κηδεία του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Αναλυτικά η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου τη διοργάνωση της κηδείας του μουσικοσυνθέτη.

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο, σύμφωνα και με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, κάνει δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία. Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται όσα ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε εκφράσει σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Συγκεκριμένες οδηγίες σε ό,τι αφορά τον τόπο που επιθυμούσε να ταφεί είχε δώσει από τις 16 Ιανουαρίου 2020 ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, μέσω συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Στο έγγραφο ανέφερε ότι επιθυμία του ήταν να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, όπου είχαν ήδη ενταφιαστεί οι γονείς του και ο αδερφός του.

Στη συμβολαιογραφική πράξη τονίζεται ότι ο τάφος που του έχει παραχωρηθεί έχει κατασκευαστεί από τον αρχιτέκτονα φίλο του Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Στο έγγραφο σημειώνεται, επίσης, ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με κάποιο άλλο μέσο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης όριζε ως εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας δύο συνεργάτες και φίλους του, τον Γιώργο Αγοραστάκη και την Ειρήνη Παρμενίδου, ενώ ανέφερε ότι είχε συναντηθεί με εκπρόσωπο συγκεκριμένου γραφείου τελετών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather