Διήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Διήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων από τον  Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Ένα διήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων γεμάτο ξεγνοιασιά, κέφι και χαρά παρουσιάζουν τα μέλη των ΚΑΠΗ, των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας (ΚΠΔ) και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) του Δήμου Χανίων, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων.

Μικροί και μεγάλοι, πέρα από τις ποικίλες δράσεις, στις οποίες παίρνουν μέρος καθημερινά στις δομές του ΔΟΚΟΙΠΠ, συμμετέχουν και παρουσιάζουν στο κοινό ένα διήμερο γεμάτο χορό, τραγούδι, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια δεξιοτήτων και κατασκευές, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, στις 19:00, στην πλατεία Γιαλί Τζάμι, τα παιδιά που συμμετέχουν στα ΚΠΔ και στο ΚΔΑΠ του ΔΟΚΟΙΠΠ θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορό Zumba, μουσική χορωδία, αθλητικές επιδείξεις και παιχνίδια δεξιοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Στέλιος Βαλυράκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την σπουδαία δουλεία, που συντελείται στα ΚΑΠΗ, στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Στα καλοκαιρινά τμήματα έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 400 παιδάκια, που είχαν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο με το εξειδικευμένο προσωπικό των Κέντρων αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, τις οποίες και θα μας παρουσιάσουν τη Δευτέρα».

Ξεχωριστό είναι το πρόγραμμα και για την Τρίτη 1η Αυγούστου, όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ, γίνονται ηθοποιοί και παρουσιάζουν στο κοινό αξέχαστες στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με την παράσταση «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», στο Πνευματικό Κέντρο, στις 20:00.

Όπως τόνισε ο κ. Βαλυράκης, παρουσιάζοντας τις δράσεις των ΚΑΠΗ, «θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους ηλικιωμένους πόσο ωραία περνούν τα μέλη των ΚΑΠΗ και να τους δελεάσουμε να βγουν από τα σπίτια τους, να επισκεφθούν ένα από τα 8 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που υπάρχουν στον Δήμο μας, και είμαι σίγουρος πως θα βρουν τουλάχιστον μια ή και παραπάνω δράσεις, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Τέλος, η Προϊσταμένη Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη, επεσήμανε «η προσέλευση και η είσοδος για όλες τις δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλο τον κόσμο, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τον Σύλλογο «Ορίζοντα», όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδράμει».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather