Διγαλάκης: πρώτη προτεραιότητα το Νοσοκομείο Χανίων

Διγαλάκης: πρώτη προτεραιότητα το Νοσοκομείο Χανίων

“Το Νοσοκομείο Χανίων αποτελεί προτεραιότητα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στα Χανιά κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το νοσηλευτικό ίδρυμα και συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Γιώργο Μπέα, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ μετέβη στις πτέρυγες – κλινικές που βρίσκονται σε φάση ανακαίνισης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου έργου αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμού των υποδομών, επισκέφθηκε τις μονάδες Ψηφιακής Στεφανιογραφίας και Υπολογιστικής Τομογραφίας SPECT-C, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι προχωρούν οι εργασίες για την ανέγερση της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής, χάρη στη σημαντική δωρεά του αείμνηστου Γεωργίου Μαλινάκη».

Σημειώνεται πως ο κ. Διγαλάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Μπέα για τα έργα που είτε είναι σε φάση υλοποίησης είτε προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα, για τις στοχευμένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και για τα θέματα χρηματοδοτήσεων και προσλήψεων στο Νοσοκομείο Χανίων τόσο την τελευταία τετραετία (Ιούλιος 2019-Ιούνιος 2023), όσο και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019).

Όπως τονίζεται «τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Συγκεκριμένα, ο τελικός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Χανίων το έτος 2018 ανήλθε σε 27.950.489 ευρώ, ενώ το 2022 έφτασε τα 41.492.758,95 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 48%!

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι την περίοδο 2015 – Ιούνιος 2019, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Διοίκησης του νοσηλευτικού Ιδρύματος, έγιναν 36 προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων (έναντι 67, την ίδια περίοδο, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου), ενώ την περίοδο από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα οι προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων ανέρχονται σε 137!

Αναφορικά με το ζήτημα της πρόσληψης ιατρικού προσωπικού, με βάση τα στοιχεία της Διοίκησης του νοσηλευτικού Ιδρύματος, την τριετία 2020 – 2022 αποχώρησαν από το Νοσοκομείο Χανίων 33 μόνιμοι γιατροί, 45 επικουρικοί και 159 ειδικευόμενοι, ενώ προσελήφθησαν 41 μόνιμοι γιατροί, 46 επικουρικοί και 154 ειδικευόμενοι».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια και παρά την πολύ μεγάλη πίεση που δέχθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας της πανδημίας, έγινε μια σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης του Νοσοκομείου Χανίων, με έργα αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων, εκσυγχρονισμού των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κάλυψης των κενών θέσεων. Προφανώς, υπάρχουν ακόμα κενά αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό, κυρίως στις Παθολογικές Κλινικές, όπως υπάρχουν ακόμα προβλήματα και εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και αυτό θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η πλήρης αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Νοσοκομείο Χανίων λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα. Το Νοσοκομείο Χανίων και οι εργαζόμενοι σε αυτό αποτελούν το “στήριγμα” της τοπικής κοινωνίας στα θέματα της Υγείας. Η διαρκής ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα αποτελεί συνεπώς, και για μένα προσωπικά, μία από τις πρώτες προτεραιότητες για τα Χανιά».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather