Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Κρήτης

Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Κρήτης

Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα το έργο της καταπολέμησης κουνουπιών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το νησί διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, την όχληση και τον κίνδυνο που προκαλούν τα τσιμπήματα.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. με τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.

Στο περίπτερο της εκδήλωσης θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας που θα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν στα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξής τους, τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως την προστασία από αυτά, ενώ θα μοιραστεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε μία δράση ενημέρωσης σχεδιασμένη για παιδιά, με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και έντομα κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, με τη συμβολή πολλών στελεχών της Διεύθυνσής της.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather