Διαδικτυακή προβολή του πολιτιστικού πλούτου των Χανίων, υπό την ομπρέλα του δήμου Χανίων

Διαδικτυακή προβολή του πολιτιστικού πλούτου των Χανίων, υπό την ομπρέλα του δήμου Χανίων

Ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης για τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (Ε.Π.) της πράξη με τίτλο: «Αξιοποίηση Καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων», πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η πράξη αυτή, με δικαιούχο τον Δήμο Χανίων, βασίζεται σε μία διαδημοτική συνεργασία όλων των Δήμων της Περιφερειακή Ενότητας (Π.Ε.) Χανίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην -από κοινού- ολοκληρωμένη προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος των επτά (7) Δήμων της Π.Ε Χανίων, μέσα από ένα σύνολο καινοτόμων και συνδυαστικών ψηφιακών δράσεων, που παρέχουν νέες δυνατότητες προβολής του πολιτισμικού και τουριστικού περιεχομένου, στους κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, δήλωσε πως “ο Δήμος Χανίων γίνεται κόμβος της τουριστικής πληροφορίας και λειτουργεί σαν κέντρο διαχείρισης της προβολής όλου του Νομού. Επιτελεί τον μητροπολιτικό του ρόλο και σε απόλυτη συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς των Χανίων, φιλοδοξεί με τα συγκεκριμένα ψηφιακά εργαλεία, να ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν, προς όφελος όλων των περιοχών του δυτικού άκρου της Κρήτης”.

Η σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 276.806,72 ευρώ, είναι διάρκειας 16 μηνών και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη» 2014-2020.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Π.Ε. Χανίων, υπηρεσιακοί από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων καθώς και, συνεργάτες της αναδόχου εταιρίας που θα υλοποιήσει το έργο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather