Διαδικτυακή ημερίδα για την παιδική λογοτεχνία στην ΟΑΚ

Διαδικτυακή ημερίδα για την παιδική λογοτεχνία στην ΟΑΚ

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης “Το Φως”, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, αλλά και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο: “Σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση”.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00, με ομιλητές την κα Πηνελόπη Μωραΐτου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, η οποία θα μιλήσει για το πως το παιδικό ιστορικό διήγημα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διδασκαλία της Ιστορίας και τον Δρα Ηλία Λιαμή, Θεολόγο – Μουσικολόγο – συγγραφέα, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα: “Ορθοδοξία και Ελλάδα: Δύο πρόσωπα μιας ταυτότητας”.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ και ο κ. Σέργιος Βοΐλας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος και Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ.

Η παραπάνω διαδικτυακή συνάντηση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather