Διαδικτυακή εκδήλωση, για τις συνοριακές διατυπώσεις Βρετανίας – Ελλάδας μετά τις 31/12/2020

Διαδικτυακή εκδήλωση, για τις συνοριακές διατυπώσεις Βρετανίας - Ελλάδας μετά τις 31/12/2020

Ημερίδα ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων για τις νέες διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς όταν συναλλάσσονται με τη Βρετανία, από την 1/1/2021, ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, διοργανώνει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, η Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις μπορούν λάβουν περισσότερες πληροφορίες ή/και να δηλώσουν συμμετοχή σύμφωνα με τις οδηγίες της πρόσκλησης.

Η μεταβατική περίοδος εξόδου της Βρετανίας από τον τελωνειακό χώρο και την ενιαία αγορά της ΕΕ θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέες διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς όταν συναλλάσσονται με τη Βρετανία, ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία ή όχι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις διαδικασίες, η Βρετανική Πρεσβεία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, θα οργανώσει μια ημερίδα ώστε να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα.

Οι βασικοί τομείς που παρουσιάζονται σε σχέση με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές εμπορευμάτων περιλαμβάνουν:

  • Τελωνειακές εφαρμογές και απαιτήσεις κατά την εισαγωγή τροφίμων, ζώων, φυτών και άλλων ελεγχόμενων εμπορευμάτων
  • Συνοριακές διατυπώσεις και διαδικασίες για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
  • Συμμόρφωση και πρότυπα των προϊόντων και των κανονισμών ΦΠΑ.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Ώρα: 11.00 – 13:00

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, παρακαλούνται να κάνουν εγγραφή και να δουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης στον εξής σύνδεσμο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather