ΔΕΥΑ Σελίνου: Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης νερού

ΔΕΥΑ Σελίνου: Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης νερού

Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας σε χωριά του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Η ΔΕΥΑ Σελίνου ενημερώνει, με σημερινή της ανακοίνωση, «τους καταναλωτές ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας την προηγούμενη χειμερινή περίοδο καθώς και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τη φετινή χρονιά, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας σε τουλάχιστον οκτώ κοινότητες του Δήμου, ενώ γενικά παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών και των γεωτρήσεων με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας κάποιες από αυτές.

Επειδή ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι εξαιρετικά έντονος και δεδομένου ότι στόχος μας είναι η ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών του Δήμου, θα πρέπει οι πολίτες να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούν με ορθολογικό τρόπο για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο.

Με την παρούσα ανακοίνωση καλούμε όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν άμεσα τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση του νερού σε ποτίσματα κήπων, πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμηση του, ειδικά στις θερινές περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, που τα προβλήματα λειψυδρίας είναι αρκετά έντονα.

Επίσης, καλούμε τους καταναλωτές να προβούν άμεσα στην εξόφληση ή διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία από Δευτέρα 31 Αυγούστου 2023 θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλής και την καταβολή 50 ευρώ συν ΦΠΑ 24% (62 ευρώ) τέλους επανασύνδεσης», καταλήγει η ΔΕΥΑ Σελίνου στην ανακοίνωσή της.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather