“Δένονται” οι αποδείξεις για ύπαρξη δεύτερου σκάφους δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη

"Δένονται" οι αποδείξεις για ύπαρξη δεύτερου σκάφους δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη

Τους ισχυρισμούς του αυτόπτη μάρτυρα, ότι δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη υπήρχε και δεύτερο σκάφος επιβεβαιώνει βίντεο – ντοκουμέντο. Κάτοικος της περιοχής τράβηξε βίντεο από μεγάλη απόσταση, γιατί οι κινήσεις του αλιευτικού της τράβηξαν το ενδιαφέρον. Στο βίντεο, ένα σκάφος φαίνεται να πραγματοποιεί κυκλικές κινήσεις, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό. Το σκάφος εντοπίζεται στο σημείο που υπέδειξε και ο αυτόπτης μάρτυρας, χωρίς όμως να γίνεται σαφές αν στο βίντεο διακρίνεται και το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Τι είπε η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο στου λιμενικούς

Τρεις γυναίκες έκαναν βόλτα εκείνη την ώρα στο βουνό που είναι πάνω από το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας. Την ώρα που περπατούσαν είδαν κάτι περίεργο να συμβαίνει στη θάλασσα κι έτσι μια από αυτές άρχισε να βιντεοσκοπεί με το κινητό της.

Η γυναίκα είπε στους λιμενικούς για το αλιευτικό σκάφος: «Από μακριά φαινόταν σαν φάλαινα, να δημιουργεί μεγάλο κυματισμό και να αφρίζει το νερό»

Το βίντεο-ντοκουμέντο που παρέδωσε στις Αρχές βρίσκεται ήδη στο φάκελο με όλο το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η μαρτυρία του αρτοποιού, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, κοντά στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, υπήρχε κι ένα άλλο μεγαλύτερο σκάφος, με τον καπετάνιο του οποίου φέρεται να διαπληκτίστηκε ο Βαλυράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος του βίντεο υπάρχει μία σκιά που διακρίνεται ένα μικρό σκάφος πίσω από ένα δέντρο. Το σχετικό βίντεο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ανάλυση, ενώ στο σημείο όπου έχει μεταφερθεί το φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, τραβήχτηκαν φωτογραφίες της προπέλας και έγινε επιτόπιος έλεγχος από την πραγματογνώμονα του Δημοσίου και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι αν ο άτυχος 77χρονος πρώην υπουργός χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του ή κάποια άλλη άλλου σκάφους. Επίσης αναμένεται να υπάρξει εξέταση της στολής δύτη του Σήφη Βαλυράκη από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ. Στη δικοκραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η μαρτυρία ενός ατόμου που υποστηρίζει ότι ο Σήφης Βαλυράκης στο σημείο όπου έπεσε άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος.

Την ίδια ώρα, στο λιμεναρχείο της πόλης της Εύβοιας έχουν προσέλθει ιδιοκτήτες αλιευτικών, που τα σκάφη τους ταιριάζουν με τις περιγραφές του αυτόπτη μάρτυρα. Όλοι τους κατέθεσαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στο συμβάν, ενώ κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα την περασμένη Κυριακή.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather