Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 6 Απριλίου

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 6 Απριλίου

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 6 Απριλίου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τη συγκεκριμένη ημέρα. Η απεργία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 6/4 και θα λήξει 24 ώρες μετά. Όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν την συγκεκριμένη μέρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα πρακτορεία τους ή τις ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να πληροφορηθούν τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική. «Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς, επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αυτοί, εξάλλου, είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους εγκρίθηκε από το πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο ο Προγραμματισμός της δράσης μας για το 2022.» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και να επανακαθοριστεί ο αριθμός κάθε ειδικότητας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων ώστε να επιτυγχάνεται όπως τονίζεται η ασφάλεια των δρομολογίων, των επιβατών και του πληρώματος.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather