Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά

Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, συλλογικούς φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες, θα προβεί σε καθαρισμό και καλλωπισμό σε αρκετές περιοχές, με την συμμετοχή και εθελοντών, από τις 04/04/21 έως και 14/04/21, στο πλαίσιο της Πράσινης Δράσης του.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, “ο Δήμος  θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συντονισμού και υποστήριξης, για την υλοποίηση της πρώτης πράσινης δράσης, με τις παρακάτω ενέργειες και την ενεργή συμμετοχή όλων.

  • Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση  πινακίδων απαγόρευσης.
  • Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημοσίους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).
  • Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.
  • Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων σε Δημοσίους χώρους (δρόμους- πλατείες).
  • Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.
  • Δημιουργία και προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών .

Ο Δήμος θα παρέχει σακούλες απορριμμάτων  και γάντια για τις παραπάνω δράσεις, όπως μάζεμα σκουπιδιών από φαράγγια ,μονοπάτια , παράλιες, κ.τ.λ.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, για τη  συμμετοχή τους στην εθελοντική  δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τους  Εντεταλμένους  Σύμβουλους  κ Πέτρο Μαρινάκη (τηλ. επικ.6976860573)  και   κ Μανούσο Βουλγαράκη   ( τηλ.επικ.6944666142).

Επίσης μπορούν να επικοινωνούν  με το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου  στα τηλέφωνα: 2821340046 & 2821340048, email: kathariotita@platanias.gr “.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather