Δείτε όλα τα καιρικά φαινόμενα του 2021 μέρα προς μέρα, σε ένα εντυπωσιακό video 10 λεπτών

Δείτε όλα τα καιρικά φαινόμενα του 2021 μέρα προς μέρα, σε ένα εντυπωσιακό video 10 λεπτών

Μέσα σε ένα video διάρκειας 10 λεπτών, δείτε την κίνηση όλων των καιρικών συστημάτων που αναπτύχθηκαν στην γη, μέσα στο διάστημα των 12 μηνών του 2021, ανά ημέρα. Το εντυπωσιακό βίντεο της ετήσιας καιρικής επισκόπησης από την EUMETSAT, συνοψίζει τον καιρό του πλανήτη του 2021 όπως καταγράφηκε από τους μετεωρολογικούς δορυφόρους. Στην αφήγηση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της , Mark Higgins, επισημαίνονται οι σημαντικές καταιγίδες σε όλο τον κόσμο και άλλες πληροφορίες παρατήρησης. Οι ισχυρές καταιγίδες έχουν χρωματιστεί με ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο ανάλογα με την έντασή τους.

Η οπτικοποίηση εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (8Κ), δημιουργήθηκε από την ομάδα ψηφιακών μέσων της EUMETSAT και περιλαμβάνει εικόνες νεφών οι οποίες παρέχονται από τη Météo-France, και παρατίθενται μαζί με τους επίγειους χάρτες «Blue Marble Next Generation» της NASA, οι οποίοι αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης εικόνες από τους γεωστατικούς δορυφόρους της EUMETSAT, της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των ΗΠΑ, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Κίνας (CMA) και της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (JMA). Συνδυάζοντας τα διαθέσιμα δεδομένα, λαμβάνονται αυτές οι πολύ περιεκτικές εικόνες ολόκληρου του πλανήτη.

Πηγή: climatebook.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather