Χιόνια έφερε η «Κάρμελ» στα ορεινά Χανιά

Χιόνια έφερε η «Κάρμελ» στα ορεινά Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η κακοκαιρία «Κάρμελ». Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που έφερε η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, συνοδεύεται από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας «τα χιόνια ξεκίνησαν να πέφτουν στα ορεινά από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά αλλά θα ενταθούν και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής».

‘Οσον αφορά τους ανέμους, ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά με τη έντασή τους να φτάνει κυρίως μετά το μεσημέρι 6-7 στις βόρειες περιοχές του νησιού και 7-8 στα νότια του νησιού ενώ σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα -κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου- ενώ στις παράκτιες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.
Σήμερα Κυριακή ο καιρός αναμένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αισθητό κρύο και χιόνια στα ορεινά ενώ ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από αύριο το βράδυ»
Την Δευτέρα και την Τρίτη στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας θα έχουμε έναν καιρό οποίος το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μπορεί να είναι ήπιος αλλά ενδεχομένως κατά διαστήματα να δίνει κάποιος βροχές.
Από την Δευτέρα αναμένεται και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Δείτε τα πρώτα χιόνια τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στον Σέμπρωνα- Πέτρα Σελί:

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Live :

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather