Χανιά:«1η παγκρήτια ημέρα καριέρας στα ξενοδοχεία της Κρήτης»

Χανιά:«1η παγκρήτια ημέρα καριέρας στα ξενοδοχεία της Κρήτης»

Η «1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης» σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου σε Χανιά και Ηράκλειο, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της μηνιαίας ολομέλειας του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΣΔΞ), που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου διαδικτυακά, μέσω zoom, λόγω επιβολής της γενικής αργίας στην Κρήτη, αλλά και για την ασφάλεια των συναδέλφων και καλεσμένων εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στο νησί.

Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική διοργάνωση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, που γίνεται για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή πολλών ξενοδοχειακών μονάδων από όλη την Κρήτη, και σκοπό έχει να φέρει σε άμεση επαφή τα ξενοδοχεία με όσους επιθυμούν να εργαστούν σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο πρόεδρος Γιώργος Σφακιανάκης ενημέρωσε τα μέλη για τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε συγκεκριμένες δράσεις του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων που αφορούν την αναβάθμιση της προσφοράς του Συλλόγου στον τουριστικό τομέα της Κρήτης και την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων για προσφορά εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσεται και η «1η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης».

Επίσης, έγινε ενημέρωση στα μέλη για ακόμα μια νέα πρωτοβουλία του ΠΣΔΞ που θα συμβάλει στην στελέχωση των ξενοδοχειακών μονάδων και είναι η δημιουργία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου (www.chm.gr) ειδικής πλατφόρμας εξεύρεσης εργασίας, όπου το ενδιαφερόμενο προσωπικό θα μπορεί να ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε όλη την Κρήτη ή αν επιθυμούν να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, προκειμένου να τους αναζητήσουν τα ξενοδοχεία που έχουν αντίστοιχα κενή θέση. Η πλατφόρμα προβλέπεται να λειτουργήσει τις επόμενες μέρες, παράλληλα με τις εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ιστοσελίδας.

Ακόμα, ο κ. Μιχάλης Κακαρνάκης παρουσίασε την εταιρεία AL GRANDI CUCINE Α.Ε., που εξειδικεύεται στον τομέα μελέτης και εξοπλισμού χώρων μαζικής εστίασης καθώς και στο κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης επαγγελματικών μηχανημάτων.

Κατόπιν, ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση από τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο από το MillenniumTravel για τις τουριστικές εξελίξεις και προβλέψεις για τη σεζόν 2022.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Άρη Στρατάκη, διευθυντή ΠΥΤ Κρήτης, για νεότερα νομοθετήματα και διατάξεις που θα ισχύσουν στον ξενοδοχειακό τομέα την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Στη συνέχεια, ο διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Ευάγγελος Γαργανουράκης ενημέρωσε για νέες διατάξεις που αφορούν τον τομέα του, και για τα μέτρα και τις διαδικασίες που πρέπει να λάβουν τα ξενοδοχεία για την τήρηση της ξενοδοχειακής νομοθεσίας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής επιμόρφωσης, Μανούσος Ψαρουδάκης προέβη σε ενημέρωση για το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Συλλόγου και ανακοίνωσε τα σεμινάρια που θα διεξάγει ο σύλλογος και θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα.

Ακολούθησε ενημέρωση από όλους τους επικεφαλείς επιτροπών για την πορεία του έργου τους.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ενημέρωση των μελών για διάφορα επίκαιρα θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου Galaxy στο Ηράκλειο, που ήταν καθόλα έτοιμοι να φιλοξενήσουν την ολομέλεια του Συλλόγου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather