Χανιά: Βγαίνουν στον δρόμο οι επιχειρηματίες της εστίασης

Χανιά: Βγαίνουν στον δρόμο οι επιχειρηματίες της εστίασης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, επιχειρηματίες της εστίασης και άλλων κλάδων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το διαρκές lockdown.

Στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Επιχειρηματιών Εστίασης Χανίων, τονίζονται τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Μετά από δύο σκληρά lockdown και στο ενδιάμεσο δουλειά με δραματικά μειωμένη λειτουργικότητα και ωράριο. Καμία απολύτως αλλαγή τουλάχιστον προς το καλύτερο δεν έχουμε δει στην καθημερινότητά μας. Ούτε στον υγειονομικό τομέα ούτε στον οικονομικό.

Έχουμε δεχθεί όλα τα μέτρα τα οποία μας έχουν κρατήσει κλειστούς επί της έξι μήνες “γεμάτους”, και ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε με πολλαπλάσια κρούσματα και το σύστημα υγείας στη μέγγενη.  Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία, έλλειψη γιατρών και ΜΕΘ, καμία επίταξη σε κλινικές ιδιωτικής υγείας για βοήθεια και αποσυμφόρηση και καμία επίσπευση στις διαδικασίες εμβολιασμού

Πλέον η πλειοψηφία των συναδέλφων βρίσκεται αντιμέτωπη με λουκέτα, τραγική οικονομική κατάσταση  και πλήρη επαγγελματική ανασφάλεια.

Έχουμε μείνει πάλι με τα ευχολόγια για την τουριστική σεζόν και με τις ανακρίβειες σχετικά με την οικονομική μας ενίσχυση. Στο κυνήγι των επιστρεπτέων προκαταβολών και των αλγορίθμων, στην αναμονή για την κάλυψη παγίων αναγκών και στην συνεχή αντιμετώπιση μας ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους οικογενειάρχες με έξοδα νοικοκυριού .

Στον αντίποδα και χωρίς κανένα δισταγμό οι εταιρείες ενέργειας μαζί με τη ΔΕΗ ενοχλούν και απειλούν καθημερινά συναδέλφους με διακοπές ρεύματος σε καταστήματα τα οποία είναι κλειστά!

Οι ελάχιστοι συνάδελφοι δουλεύουν με τη μορφή take away προσπαθώντας να συντηρηθούν και να σώσουν ότι μπορούν μέσα σε όλα, έχουν και τον συνεχή φόβο του ελέγχου και πρόστιμου για λόγους για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. (π.χ. συνωστισμός σε χώρους εκτός ευθύνης του επαγγελματία).

Ζητάμε να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας με έμψυχο και υλικοτεχνικό δυναμικό. Να αυξηθούν και να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Αντί να δούμε πάλι ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ξενοδόχους,  κανάλια και αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού και περιπολικών, ζητάμε άμεση μηνιαία οικονομική ενίσχυση και επιδότηση με κεφάλαιο επανεκκίνησης γιατί η ζημιά που έχει γίνει ένα χρόνο τώρα δεν θα λήξει απλά με το άνοιγμα της εστίασης. Απαιτούμε άμεση προστασία απέναντι στις τράπεζες καθώς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΓΣΒΕΕ καθώς και η πανελλήνια ομοσπονδία μας η ΠΟΕΣΕ, πιστοί στην απουσία και άρνηση των διεκδικήσεων, αυτή τη φορά προβάλει την δύσκολη υγειονομική κατάσταση ως επιχείρημα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μας προκαλεί εντύπωση και δεν θα κάτσουμε να τους περιμένουμε. Καλούμε τους συναδέλφους από τον κλάδο της Εστίασης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Χανίων και τα σωματεία της ( Λογιστές, Μηχανικούς αυτ/των, Κομμωτές κ.α.) και τον Εμπορικό Σύλλογο να συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης που αρχικά είχε ανακοινωθεί, την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 12.00, τηρώντας  αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας, στα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά (περιοχή λίμνη)».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather