Χανιά-Πράσινη επένδυση σε φωτοβολταϊκά από τον Όμιλο Μαθιουλάκη

Χανιά-Πράσινη επένδυση σε φωτοβολταϊκά από τον Όμιλο Μαθιουλάκη

Στην «πράσινη» επένδυση κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής ισχύος 3ΜW, προχώρησε ο ξενοδοχειακός Όμιλος EM Resorts της οικογένειας Μαθιουλάκη.

Οπως αναφέρει σχετικά ο Όμιλος, «η φωτοβολταϊκή μονάδα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Κρήτη και αποσκοπεί στην κάλυψη των ίδιων αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιείται σε ιδιόκτητη έκταση 43,5 στρεμάτων της εταιρείας, στην περιοχή Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων.

Συνοπτικά, η φωτοβολταϊκή μονάδα αποτελείται από 5.370 τεμ. φωτοβολταϊκoύς συλλέκτες τελευταίας τεχνολογίας, τους μετατροπείς τάσης για την παραγωγή εναλλασσομένου ρεύματος και τους οικίσκους υποσταθμών παραγωγής – ζεύξης για την ανύψωση και σύνδεση με το δίκτυο της μέσης τάσης του δικτύου διανομής.

Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πλαισίων έγινε πάνω σε πιστοποιημένες ως προς την αντοχή τους σε ανεμοπιέσεις σταθερές βάσεις στήριξης με τη μέθοδο της πασσαλόμπηξης.

Η λειτουργία του σταθμού γίνεται με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού της παραχθείσας ηλεκτρικής ενέργειας που εγχέεται στο δίκτυο διανομής σε πραγματικό χρόνο με την καταναλισκόμενη.

Η εκτιμώμενη απόδοση του φωτοβολταϊκού σταθμού ανέρχεται στις 5.000.000 kWh/έτος, το οποίο θα αποσοβήσει περίπου 2.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Με την λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου ο ξενοδοχειακός όμιλος EM Resorts εκτός από την μείωση του ενεργειακού κόστους, υλοποιεί έμπρακτα την  στρατηγική του για βιώσιμη ανάπτυξη καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών του από ΑΠΕ».

Φωτογραφία: Πανοραμική άποψη της φωτοβολταϊκής μονάδας του Ομίλου EM Resorts

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather